ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINDA 2019-2020 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE YAPILACAK OLAN EK SINAVLAR

Ek Sınav Usulleri

1) Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 25. Maddesinin (2) nci fıkrası (f) bendi (1) numaralı alt bendi hükmünce “Son yarıyıla/yıla kadar kayıtlı olduğu programın en fazla üç dersi dışında diğer derslerini bu Yönetmelik hükümlerine göre başarıyla tamamlayan, programa ilişkin tüm yükümlülükleri yerine getiren ve genel akademik başarı not ortalaması 2,00 veya daha yüksek olan öğrenciye ek sınav hakkı tanınır. Genel akademik başarı not ortalamasına katılan ve başarısız olunan en çok üç ders için en geç izleyen yarıyılın/yılın başına kadar bir defaya mahsus ek sınav hakkı verilir. Tıp Fakültesinde bu süre aile hekimliği dönemi eğitimi-intern eğitimine kadardır.”

-Başarısız dersler; devam koşulunu sağlayarak aldığı ve kaldığı derslerdir.

-DZ harf notu aldığı ve hiç almadığı derslerden ek sınavlara giremezler.

2) Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 25. Maddesinin (2) nci fıkrası (f) bendi (2) numaralı alt bendi hükmünce “Son yarıyılda/yılda (FF) ve (FD) notu almadıkları halde, genel akademik başarı not ortalaması 2,00’ın altına düşen öğrenciler, son iki yarıyılda/yılda (DD), (DC) veya (CC) notu aldıkları en çok üç dersten ek sınava girebilirler. Bu sınava girmeyenler için mazeret sınavı açılmaz.”

3) Bu sınavlarda başarısız olan öğrenci başarısız olduğu dersleri açıldığı ilk dönemde ders kaydı yaptırarak almak zorundadır. Ders kaydı yapmayan öğrenciye bir daha Ek Sınav hakkı tanınmaz. Arada geçen süre azami eğitim süresine dahildir.

4) Ek Sınavda alınan not geçerli olup transkripte işlenecektir.

5) Geçme harf notu CC’dir.

6) Ek Sınavlar AYBUZEM sisteminden yapılacaktır.

NOT: Gönderilecek olan Ek sınav başvurusu e-postasının konu kısmına öğrencinin, bölümü- öğrenci no ve adı soyadı yazılması gerekmektedir.

Sınav Takvimi

BAHAR DÖNEMİ EK SINAV PROGRAMI

Sınav Tarihleri

15 -17 Temmuz 2020

Sınav Başvuru Yerleri

İlgili Akademik Birim

(Ek sınav Başvuru Formu doldurularak.

e-posta yoluyla başvuru yapılacaktır.)

Sınav Başvuru Son Tarihi

08 Temmuz 2020 Saat: 16:00

İlgili Akademik Birim Tarafından Sınav Başvurularının Değerlendirilmesi

09 Temmuz 2020 Saat: 16:00

İlgili Akademik Birim Tarafından Sınava Katılacak Öğrenci Listesinin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Gönderilmesi

09 Temmuz 2020 Saat: 16:30

İlgili Akademik Birim Tarafından Sınav Takviminin İlanı

09 Temmuz 2020

Sınav Listelerinin OİBS’ye Tanımlanması

10 Temmuz 2020

Sınav Listelerinin AYBUZEM’e Gönderilmesi

13-14 Temmuz 2020

Akademik Birimlerin E-Posta Adresleri:

Sıra No Akademik Birimin Adı E-Posta
2 İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
4 TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
5 MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
9 ŞEREFLİKOÇHİSAR UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
10 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
12 ŞEREFLİKOÇHİSAR B. C. MESLEK YÜKSEKOKULU Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Ek SINAV BAŞVURU FORMU için Tıklayınız...