REKMER

STATA ile Zaman Serisi Analizi

Eğitmen: Yrd. Doç. Dr. Burak PİRGAİP,

Amaç ve İçerik:

Bu eğitimin temel amacı finansal modellemede temel zaman serisi uygulamalarını STATA programı vasıtasıyla incelemektir. Eğitimimizde,

·       veri aktarımı ve düzenlemesi,

·       regresyon analizi,

·       ekonometri uygulamalarında sıklıkla karşılaşılan otokorelasyon,

·       değişen varyans vb. sorunlar ve  çözümleri gösterilecektir.

Eğitimde ayrıca,

·       birim kök sınamaları,

·       ARIMA modelleri,

·       VAR modelleri,

·       eşbütünleşme analizleri gibi temel zaman serisi konuları incelenecek ve bu konulara ilişkin STATA uygulamalarına yer verilecektir.

Kimler Faydalanabilir?

Sosyal bilimler alanında araştırma yapmak isteyen kişiler (akademisyen, öğrenci, özel sektör ve kamu kurumu çalışanları) faydalanabilir.

Tarih: 10 Mart 2018 Cumartesi

Eğitim Yeri: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Cinnah Yerleşkesi - Cinnah Cad. No. 16 Oda 314 Kavaklıdere / ANKARA

Başlama saati: 10:00 (Eğitim süresi 6 saattir)

Kayıt Ücreti

Tam – 300 TL

Öğrenci – 200 TL

Programa ön kayıt için  https://goo.gl/forms/p4p7iC8NnhA9Nlxa2

Ön kayıt sonrası onay maili alan katılımcılar, ödemelerini AYBÜ Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halk Bankası Merkez Şubesi TR94 0001 2009 1940 0006 0000 96 IBAN Nolu REKMER hesabına yapacaklardır.

Önemli Not: Eğitim ücretine çay-kahve aralarında sunulacak ikramalr dâhildir.  Uygulamaların etkin yapılabilmesi için katılımcıların kendi bilgisayarlarını ders için gereken programı kurulmuş şekilde yanlarında getirmeleri önerilmektedir.

* AYBÜ Personeline Tam ücret üzerinden ekstra %15 indirim yapılacaktır.

**Kontenjanlarımız 20 kişi ile sınırlıdır.